Stribevis af Gadejuristen-arrangementer

Film, debat og foredrag. Gadejuristen står bag flere spændende arrangementer de kommende uger. Vi afholder med jævne mellemrum offentlige arrangementer om aktuelle emner, enten alene eller i samarbejde med andre. Lige nu er der adskillige på programmet, så hermed et overblik:

 

Film, debat og foredrag. Gadejuristen står bag flere spændende arrangementer de kommende uger. Vi afholder med jævne mellemrum offentlige arrangementer om aktuelle emner, enten alene eller i samarbejde med andre. Lige nu er der adskillige på programmet, så hermed et overblik:

 

22. maj 2015 kl. 17:
130 års kvindehandel – Historier om fremmedfrygt, moralsk panik, sexarbejde og kvindelige migranter
Oplæg og debat ved lektor Christian Groes (RUC), der bl.a. anfører, at mediernes historier om kvindehandel, menneskehandel og sexslaver siden slutningen af 1990erne på mange måderminder om de historier om kvindehandel og hvid slavehandel, der optrådte i danske aviser for over hundrede år siden.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/944259405605815/
Folkets Hus, Stengade 50, 2200 København N
Tilmelding: mlh@gadejuristen.dk

 

26. maj 2015 kl. 13-16:
Narkotikaudfordringen i dansk og internationalt perspektiv
Dette arrangement er ikke arrangeret af Gadejuristen, men Nanna W. Gotfredsen holder oplæg. Danmark får i slutningen af maj besøg af Ruth Dreifuss, fhv. præsident i Schweiz, og Thorvald Stoltenberg, tidligere udenrigsminister i Norge samt flygtningehøjkommissær. De to tidligere toppolitikere er i dag kommissærer i The Global Commission on Drug Policy, der – sammen med Kofi Annan og adskillige andre fremtrædende personer – arbejder for en ny global narkotikapolitik, og er her i Danmark som led i forberedelserne af det første narkotikapolitiske topmøde i næsten 20 år – UNGASS 2016, der afholdes af FN i New York i april 2016.
CBS, Solbjerg Plads 3, lokale SP202 Carlsberg Group
Læs mere og tilmelding her: http://goo.gl/forms/cpNfWscEFB

 

 7. juni 2015 kl. 15-18:
Frygt, håb og Middelhavet
Gadejuristen og C:NTACT inviterer dig til at komme helt tæt på afrikanske migranter, som forsøger at komme til Europa i håbet om et bedre liv. Filmene Under den samme himmel og Beckys Journey præsenteres af hhv. dokumentarist Ditte Haarløv Johnsen og dokumentarist og migrationsforsker (DIIS) Sine Plambech, der fortæller om migranternes egne overvejelser om EU, menneskerettigheder og et værdigt liv. Jurist Thomas Gammeltoft-Hansen fra Institut for Menneskerettigheder kommenterer filmene og på menneskerettigheder, migration og situationen i Middelhavet.
Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg, Frederiksberg, Denmark
Læs mere og tilmelding: https://billetto.dk/da/events/frygt-haab-og-middelhavet-gratis-film-og-debat

 

13. juni 2015 kl. 9.30-11 på Folkemødet:
Politik på stoffer – Forbud, regulering eller?
Hvordan får vi styr på stofferne? Skal Danmark lade sig inspirere af lande som fx USA og Portugal, der prøver nye tilgange? Eller skal vi holde fast i forbuddet? Vi spørger eksperter og politikere, hvordan de ser på udviklingen og på fremtiden for dansk narkotikapolitik.
Folkemødet, Institut for Menneskerettigheders telt
Læs mere her:
https://kalender.brk.dk/event/user-view/16209