Stort fremmøde til skandinavisk narkotikakonference

Onsdag, 19 feb 2014

Der var fuld båd, da Gadejuristen sammen med AIDS-Fondet og brugerforeningerne tidligere på måneden afholdt den første konference i Danmark om international narkotikapolitik, menneskerettigheder og udviklingspolitik.
 
Et halvt århundredes forbudspolitik har fejlet totalt og det internationale samfund er nødt til at lægge kursen om. Sådan lød konklusionen samstemmende fra alle eksperterne, der 6. februar deltog i narkotikakonferencen i Nyhavn, hvor Gadejuristen og AIDS-Fondet sammen med BrugerForeningen og Brugernes Akademi var værter.
 
Overalt i verden rettes blikket nu mod september 2016, hvor FN, for første gang i næsten 20 år, afholder en særlig generalforsamling med fokus på den internationale narkotikapolitik. Menneskerettighedsgrupper, sundhedsorganisationer og retshjælpsinitiativer verden over håber, at generalforsamlingen kan føre til en ny og mindre skadelig tilgang til narkotikafænomenet.
 
På konferencen dokumenterede internationalt anerkendte eksperter, hvordan kriminalisering og krig mod narkotika medfører omfattende menneskerettighedskrænkelser, skader brugere og underminerer bæredygtig udvikling i producent- og transitlandene.
 
Og selvom regeringer over hele verden har brugt enorme summer på forbudspolitik og nultolerance, så er det ikke lykkes at begrænse hverken udbud eller efterspørgsel på illegale stoffer. Tværtimod er stofferne blevet billigere og lettere tilgængelige.
 
Derfor opfordrer eksperterne nu verdens ledere til et markant kursskifte fra forbud og kriminalisering til i stedet at fokusere på sundhed, skadesreduktion og menneskerettigheder, som i dag undermineres af den forbudsorienterede narkotikakontrol.
 
Oplæg fra konferencens vil snarest blive gjort tilgængelige her.
 
Konferencen ”Scandinavian Civil Society Conference on International Drug Policy, Human Rights and Development” var arrangeret af Gadejuristen i samarbejde med Aids-Fondet, BrugerForeningen for Aktive Stofbrugere, Levende Menneskerettigheder og Brugernes Akademi.
 
Gadejuristen takker konferencedeltagere, oplægsholdere og moderatorer for deres bidrag til at sætte fokus på denne vigtige og oversete problemstilling.

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 

Donation fra Smukfonden til Gadejuristen

Det er med stor glæde, at vi netop har modtaget en flot donation fra Smukfonden.

160113 Smukfonden logo Tak for donation på 20000.jpg
l,mn

Ønsker du at involvere dig i frivilligt arbejde, donere tid eller støtte, har du spørgsmåll til os, eller kunne vi eventuelt bidrage med noget information, så tag endelig kontakt til os

Besøgs- og postadresse:
Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C. (med Vesterbro på det modsatte fortov)

Tlf. +45 33 31 00 75 
Fax +45 33 31 00 78
kontakt(at)gadejuristen.dk
CVR: 25048482

Hovedadresse:
Gadejuristen Gasværksvej 6A, 1. 1656 København V.

Bestyrelsens sammensætning:

Jørgen Kjær, København
Kristian Andenæs, Oslo
Liese Recke, København/Vestfold
Peter Ege, Charlottenlund
Anja Bloch, København
Marianne Schouw, København
Jesper Vad Kristensen, Aarhus

Gadejuristen, stiftet i 1999, er en privat organisation, der yder udgående retshjælp og andre ydelser til og for udsatte mennesker.

Gadejuristens vedtægter i PDF-format

Ophavsretten tilhører Gadejuristen.
Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur