Opiumsvalmue som smykke - overdose awareness

Køb denne opiumsvalmue-halskæde som designeren Mette Flintholm har designet. Tusind tak til Mette for det store engagement gennem årene på feltet!
 
Prisen er 200 kr. og beløbet går ubeskåret til Gadejuristens arbejde. Indsæt beløbet på Gadejuristens konto: Reg. nr.: 8401, konto nr.: 0001023706 med tydelig angivelse af navn og modtageradresse. Send gerne samtidig en mail om bestillingen til kontakt@gadejuristen.dk.
 
Tanken er også på denne måde at skabe opmærksomhed i forhold til det faktum, at der stadig er alt for mange, der hvert år dør af en overdosis.
 
Bær denne halskæde og vær med til at fremme viden om og nødvendige sikkerhedsforanstaltninger til undgåelse af overdose-død. 
 
Det allervigtigste råd at give videre er, at hvis man tager stof, bør man aldrig gøre det alene. Særligt ikke, hvis man har holdt en pause fra stofbrug i forbindelse med fx stoffri behandling eller fængselsophold. Der skal altid være mindst én anden tilstede som er frisk nok til at ringe 112. Er man alene, kan man ringe til en bekendt eller ven, fortælle den præcise adresse man er på og så aftale, at man skal snakke sammen igen nogle minutter senere. Kan vennen nu ikke få fat i én, skal der straks ringes 112 og sendes en ambulance til adressen.
 
Mellem 200 og 300 stofbrugere dør hvert år. Unødigt og i alt for ung alder. Mange af disse dødsfald kan undgås! Dertil kan vi have så mange som 7.000 såkaldte non-fatale overdoser hvert år. Man dør ikke, men man kan eksempelvis have haft iltmangel så længe, at man i værste fald vågner op med en hjerneskade.

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 

Donation fra Smukfonden til Gadejuristen

Det er med stor glæde, at vi netop har modtaget en flot donation fra Smukfonden.

160113 Smukfonden logo Tak for donation på 20000.jpg
l,mn

Ønsker du at involvere dig i frivilligt arbejde, donere tid eller støtte, har du spørgsmåll til os, eller kunne vi eventuelt bidrage med noget information, så tag endelig kontakt til os

Besøgs- og postadresse:
Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C. (med Vesterbro på det modsatte fortov)

Tlf. +45 33 31 00 75 
Fax +45 33 31 00 78
kontakt(at)gadejuristen.dk
CVR: 25048482

Hovedadresse:
Gadejuristen Gasværksvej 6A, 1. 1656 København V.

Bestyrelsens sammensætning:

Jørgen Kjær, København
Kristian Andenæs, Oslo
Liese Recke, København/Vestfold
Peter Ege, Charlottenlund
Anja Bloch, København
Marianne Schouw, København
Jesper Vad Kristensen, Aarhus

Gadejuristen, stiftet i 1999, er en privat organisation, der yder udgående retshjælp og andre ydelser til og for udsatte mennesker.

Gadejuristens vedtægter i PDF-format

Ophavsretten tilhører Gadejuristen.
Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur