Konference om cannabiskontrol 11. juni

Den 11. juni kl. 9-13 er der konference på Christiansborg om cannabis. Det er partiet Alternativet, der er arrangør, men Gadejuristen har hjulpet til med forberedelserne.

Den 11. juni kl. 9-13 er der konference på Christiansborg om cannabis. Det er partiet Alternativet, der er arrangør, men Gadejuristen har hjulpet til med forberedelserne.

Tilslutningen til en ny narkotikapolitik er stigende. Også i Folketinget. Det så man klart forleden, hvor flere fremtrædende socialdemokrater stod frem med kritik af forbudspolitikken. Men hvordan kan en anden tilgang se ud? På konferencen ”Tag ansvar – drop forbuddet” bliver der taget en debat om, hvordan en ny cannabispolitik bør tilrettelægges, så den handler mindre om straf og mere om sundhed.

I debatten deltager Alternativet, Enhedslisten, Liberal Alliance, Radikale Venstre og SF, der alle har meldt ud, at de ønsker et opgør med forbuddet mod cannabis. Debatten bliver holdt på baggrund af oplæg fra flere fagpersoner.

Hovedindlæggene bliver af Tamar Todd fra amerikanske Drug Policy Alliance og Steve Rolles fra britiske Transform. De to har rådgivet flere lande og delstater, der har introduceret legalisering og regulering af cannabis. De vil fortælle om erfaringerne fra særligt USA og fortælle om de udfordringer, der skal håndteres, når man regulerer cannabis. Denne del af konferencen vil foregå på engelsk.

På konferencen deltager også professor Mads Uffe Pedersen fra Center for Rusmiddelforskning samt lægerne Peter Ege og Henrik Rindom, der begge har omfattende erfaring med stofbrug og -behandling.

Se programmet og tilmeld dig her på Billetto: https://billetto.dk/e/cannabiskonference-tag-ansvar-drop-forbuddet-billetter-283287