Gadejuristen: Efterlyser handling og koordination fra centralt hold i anledning af miltbrandforekomsten i DK

Efter flere tilfælde af miltbrand-infektion blandt stofbrugere, og det der ser ud som, at vi her en måned efter det første miltbrandforårsagede dødsfald fortsat står uden en beredskabsplan, uden struktuerede planer for formidling hhv.

Efter flere tilfælde af miltbrand-infektion blandt stofbrugere, og det der ser ud som, at vi her en måned efter det første miltbrandforårsagede dødsfald fortsat står uden en beredskabsplan, uden struktuerede planer for formidling hhv. etablering af umiddelbart brugbare konkrete alternative tilbud til stofbrugere på gadeplan mv, og uden planer for forsøg på sporing af inficeret stof, har vi nu henvendt os til ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag, samt til medlemmerne af Folketingets udvalg for sundhed og forebyggelse. Henvendelsen kan læses til højre her på siden.

 

Vi appellerer til, at man vil prioritere sagen højt. Fordi stofbruger-liv faktisk tæller.

 

Minister for Sundhed og Forebyggelse, Astrid Krag, har 1. oktober 2012 besvaret Gadejuristens henvendelse, bl.a. på baggrund af en redgørelse fra Sundhedsstyrelsen. Læs ministerens svar og Sundhedsstyrelsens redegørelse til højre her på siden. Vi kvitterer for besvarelsen, men finder ikke det af Sundhedsstyrelsen gjorte tilfredsstillende.