Fakta om fixerum + FIXERUM NU

Den farligste brug af narkotika er den politiske + FIXERUM NU. Gadejuristen har under denne valgkamp deltaget i to politiske vælgermøder og i øvrigt deltaget i eller medarrangeret fixerumsdebatmøder i alle tre valgkampe siden valget i 2005. Dengang, som nu, fremføres et væld af påstande og frie fantasier om, hvad etablering af fixerum fører til. Hvis blot ikke prisen for den politiske vildfarelse var så høj. Siden valgkampen i 2005 er næsten 1.800 stofbrugere afgået ved døden. De blev end ikke 40 år i gennemsnit. Den danske stofbrugerdødelighed er ekstremt høj, også når vi sammenligner med andre lande. Senest er den tilmed igen stigende.

Politikerne er måske i nogen grad undskyldt. De har end ikke et nationalt Narkotikaråd, der kunne orientere og vejlede dem om det ekstremt komplekse narkotikafænomen. Man fristes på den baggrund til at tænke, at det mest befriende der blev sagt i gårsdagens fixerumsdebat, arrangeret af Vesterbro Lokaludvalg og styret af Mette Frobenius på Gasværksvejens Skole, var, da en af politikerne rent ud erkendte, at der var et spørgsmål han ikke kunne besvare.

Der er mange spørgsmål politikerne ikke formår at besvare på feltet og derfor også bør afholde sig fra at forsøge at besvare. Dette skyldes manglende viden, og det skyldes især, at vi fortsat ikke er lykkes med at få stillet de rigtige spørgsmål. Så længe vi ikke har stillet de rigtige spørgsmål, vil svarene stadig være forkerte, misvisende – og endda dødelige.

Her til højre kan du hurtigt orientere dig i fakta om fixerum.