Mobilepay 2018.jpg

Gadejuristen - nu med MobilePay

Gadejuristen er afhængig af og dybt taknemmelig for al den støtte og opbakning vi får. Retshjælpsarbejdet og anden nødvendig støtte til nogle af vores allermest udsatte medborgere ville ganske enkelt ikke være muligt at udføre uden private og offentlige bidrag. Derfor modtages ethvert bidrag, både større og mindre, med stor tak. 
 
Vi har nu fået MobilePay og man kan derfor sende donationer til 86404. Man kan også stadig donere ved bankoverførsel til 8401-0001023706.
 

151001 Skybrudssagen vinderholdet.jpg

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 
Kampen blev på gadefolkets vegne taget af 9 hjemløse afrikanere. I mere end et år har Københavns Politi fastholdt, at de skulle dømmes og straffes efter straffeloven, men i retten i dag endte politiets egne jurister med at bede om, at de hjemløse blev frifundet.
 
Det var en sag, der startede med spørgsmålet om, hvorvidt det var ulovligt at søge ly under et halvtag under et skybrud, men endte med at åbne en Pandoras æske af principielle juridiske spørgsmål som har resulteret i krav om ændrede arbejdsgange og procedurer i Københavns Politi.
 

CBS.JPG

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 
Mandag til onsdag i denne uge havde Danmark besøg af den forhenværende schweiziske præsident Ruth Dreifuss, der i dag arbejder for en ny international narkotikapolitik i Global Commission on Drug Policy.
 

Dokumentar- «Under samme himmel».jpg

Stribevis af Gadejuristen-arrangementer

Film, debat og foredrag. Gadejuristen står bag flere spændende arrangementer de kommende uger. Vi afholder med jævne mellemrum offentlige arrangementer om aktuelle emner, enten alene eller i samarbejde med andre. Lige nu er der adskillige på programmet, så hermed et overblik:
 
22. maj 2015 kl. 17:
130 års kvindehandel – Historier om fremmedfrygt, moralsk panik, sexarbejde og kvindelige migranter

ID-10011742.jpg

Buprenorphin-myte faldet til jorden

Københavns Kommune sletter en af forvaltningen anført målsætning om at ordinere buprenorphin til 50 procent af patienterne i substitutionsbehandling. Det bekræftede socialborgmester Jesper Christensen (S) til Borgerrepræsentationsmødet i går aftes.
 

150326 Save us from saviors Jelena.jpg

Skift fokus i indsatsen mod menneskehandel

Forskere opfordrer til, at Danmarks indsats mod menneskehandel indrettes anderledes. Gadejuristen kan kun bakke op. Som det er nu, jagter vi hovedløst gerningsmænd og glemmer at anerkende, at de potentielle ofre, som vi alle hævder så gerne at ville hjælpe, også har en valid mening om eget liv. De bliver trumlet og ignoreret i retten. De potentielle ofre oplever politiet og retssystemet som modstandere i stedet for hjælpende og så er det altså systemet, kvinderne oplever som krænkende.Vi må nu endegyldigt ophøre med at se og behandle potentielt menneskehandlede kvinder og mænd som nogen, der ikke ved, hvad der er godt for dem selv.

150324 Skybrudssagen kommer for retten foto fra Information.jpg

Skybrudssagen kommer nu for retten

En dommer skal nu endelig tage stilling til sagen, hvor hjemløse flaskesamlere søgte ly for skybruddet i en skolegård. En helt igennem pinlig sag for politiet, mener Gadejuristen. 

Den 31. august sidste år blev en gruppe flaskesamlere anholdt for at søge ly på en skole, mens skybruddet væltede ned over København. 

Mændene opholdt sig under et halvtag i den frit tilgængelige skolegård, da Københavns Politi dukkede op og anholdt dem. Politiet skrev bøder for ulovlig indtrængen og opkrævede straks selv pengene direkte fra flaskesamlerne. 

150107 Fisk der hopper farve.jpg

Godt nytår - med frit valg af medicinsk behandlingssted fra 1. januar 2015

Mens nytårsraketterne blev fyret af, ophørte også stavnsbindingen af stofafhængige i substitutionsbehandling. Hør mere den 21. januar 2015 i Mariakirken i Istedgade fra kl. 15-17, hvor Stofnetværket holder arrangement om, hvordan man kan bruge den nye rettighed.
 

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 

Donation fra Smukfonden til Gadejuristen

Det er med stor glæde, at vi netop har modtaget en flot donation fra Smukfonden.

160113 Smukfonden logo Tak for donation på 20000.jpg
l,mn

Ønsker du at involvere dig i frivilligt arbejde, donere tid eller støtte, har du spørgsmåll til os, eller kunne vi eventuelt bidrage med noget information, så tag endelig kontakt til os

Besøgs- og postadresse:
Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C. (med Vesterbro på det modsatte fortov)

Tlf. +45 33 31 00 75 
Fax +45 33 31 00 78
kontakt(at)gadejuristen.dk
CVR: 25048482

Hovedadresse:
Gadejuristen Gasværksvej 6A, 1. 1656 København V.

Bestyrelsens sammensætning:

Jørgen Kjær, København
Kristian Andenæs, Oslo
Liese Recke, København/Vestfold
Peter Ege, Charlottenlund
Anja Bloch, København
Marianne Schouw, København
Jesper Vad Kristensen, Aarhus

Gadejuristen, stiftet i 1999, er en privat organisation, der yder udgående retshjælp og andre ydelser til og for udsatte mennesker.

Gadejuristens vedtægter i PDF-format

Ophavsretten tilhører Gadejuristen.
Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur