101224 Varme hjerter Bikubenfonden Sort Hvid.jpg

Varme julehilsner til Gadefolket fra Gadejuristen med støtte fra Bikubenfonden

Der er koldt derude - meget koldt - for Gadefolket.

Med støtte fra Bikubenfonden kan vi i øjeblikket dele 'varme hjerter' ud til gadefolket. Et klik på metalknappen i hjertet og det varmes hurtigt op til 55 grader. Efter brug skal de koges i 10 minutter for at blive brugbare igen. Vi håber, at man kan få dem kogt på værestederne, og ellers kan man få dem byttet til nye hos os ved cyklerne på Vesterbro, i Odense og i Århus.

Tak til Bikubenfonden!

gadejuristen-hovedbanegaarden.jpg

Donationer i julemåneden til Gadejuristens arbejde fra kunstner Kjeld Kayser og Mariakirken, Mvent, Cecilie Lolk Hjort og Pax-Fondet

Kjeld Kayser, kunstner og frivillig medarbejder i Mariatjenesten har doneret en række malerier til Mariakirken og disse blev solgt på aktion den 13. november 2010. Midlerne gik ubeskåret til henholdsvis Mariatjenesten og Gadejuristen.

Firmaet Mvent har givet en flot pengegave til vores arbejde, og på samme måde har Cecilie Lolk Hjort og Pax-Fondet også netop flot betænkt vores arbejde.

sniffer11a.jpg

Gadejuristen støtter en udvidelse af behandlingsgarantien i fængsler, men er dybt bekymrede for indførelsen af narkotikahunde til kontrol af indsatte og besøgende

Gadejuristen støtter i høringssvar udvidelsen af behandlingsgarantien i arresthuse og fængsler, mens der udtrykkes dyb bekymring for indførelsen af narkotikahunde til kontrol af indsatte og besøgende.

Gadejuristen har i dag afgivet høringssvar til Lovforslag L 93 om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v., der vedrører anvendelse af peberspray som magtmiddel, undersøgelse af den indsattes person og opholdsrum og udvidelse af behandlingsgarantien for indsatte i fængsler og arresthuse.

Logo-Socialministeriet-242x90.gif

Gadejuristen afgiver høringssvar til Socialministeriets udkast til nye vejledninger til serviceloven

Gadejuristen har i dag afgivet høringssvar til to af de nye udkast til vejledninger socialministeriet har sendt i høring.

Det er et meget omfangsrigt materiale, der er sendt i høring og Gadejuristen har måttet prioritere at afgive høringssvar til de dele af vejledningerne, der efter Gadejuristens erfaringer volder de største og vigtigste fortolkningsvanskeligheder i kommunernes praksis.

methadone.jpg

Gadejuristen henvender sig til Sundhedsministeren om rettigheder i substitutionsbehandlingen

Gadejuristen har i dag sat substitutionsbehandling på den politiske dagsorden.
 

Final_slip.jpg

Aktion til fremme af de udenlandske gade-kvinders retsstilling

Gadejuristen indledte tirsdag aften en rettighedsaktion til fremme af særligt de udenlandske gade-kvinders rettigheder. Dette gjorde vi i samarbejde med SIO, Sexarbejdernes InteresseOrganisation.

opium-society.jpg

Europæisk netværk til fremme af skadesreduktion

Det europæiske skadesreduktionsnetværk(EUROHRN) blev tidligere på året etableret gennem et samarbejde mellem ti organisationer, som beskæftiger sig med skadesreduktion, og som arbejder på at fremme og dele viden om skadesreduktion i Europa.

Netværket koordineres af International Harm Reduction Association i Storbritannien, og består af tre regionale netværk, som dækker henholdsvis Nord-, Syd- og Østeuropa. Udviklingen i projektet sker i samarbejde med en styregruppe. Danmark er repræsenteret i styregruppen af Gadejuristen.

Camilla_Daugaard_med_pris.jpg

Gadejuristen uddeler anerkendelsespris

Gadejuristen har netop stiftet en pris – Gadejuristens Anerkendelsespris. Vi har stiftet prisen, fordi vi igennem en årrække har haft behov for at udtrykke vores anerkendelse af de mange dygtige folk, vi støder på i vores arbejde for udsatte borgere, som yder en særlig indsats.

Baggles_i_Gaden_sept_2010_II.JPG

En kæmpe tak til The Bagels Co. på Værnedamsvej

På vegne af et ofte sultent og næsten altid fattigt gadefolk retter vi hermed en kæmpe tak til vores genbo The Bagels Co. på Værnedamsvej 4B, København V. Hver dag kan vi her hente bagels og anden overskydende mad og dernæst sørge for, at maden når ud til de mest udsatte og sultne medborgere, herunder stofafhængige, hjemløse og gade-sexarbejdere, via vores udgående gadeplansarbejde. Mange tusind tak!

odd-fellow.jpg

Støtte fra ungdomsafdelingen af Odd Fellow i Odense til Gadejuristen

Gadejuristen blev i aften overrakt en check på kr. 4.000 kr. af Odd Fellow, ungdomsafdelingen i Odense, samt termokander til brug for servering af kaffe mv. på gader og stræder rundt omkring. Vi siger mange tak for denne anerkendelse og modtagelse af vores nyligt etablerede udgående arbejde også i Odenses gader

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 

Donation fra Smukfonden til Gadejuristen

Det er med stor glæde, at vi netop har modtaget en flot donation fra Smukfonden.

160113 Smukfonden logo Tak for donation på 20000.jpg
l,mn

Ønsker du at involvere dig i frivilligt arbejde, donere tid eller støtte, har du spørgsmåll til os, eller kunne vi eventuelt bidrage med noget information, så tag endelig kontakt til os

Besøgs- og postadresse:
Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C. (med Vesterbro på det modsatte fortov)

Tlf. +45 33 31 00 75 
Fax +45 33 31 00 78
kontakt(at)gadejuristen.dk
CVR: 25048482

Hovedadresse:
Gadejuristen Gasværksvej 6A, 1. 1656 København V.

Bestyrelsens sammensætning:

Jørgen Kjær, København
Kristian Andenæs, Oslo
Liese Recke, København/Vestfold
Peter Ege, Charlottenlund
Anja Bloch, København
Marianne Schouw, København
Jesper Vad Kristensen, Aarhus

Gadejuristen, stiftet i 1999, er en privat organisation, der yder udgående retshjælp og andre ydelser til og for udsatte mennesker.

Gadejuristens vedtægter i PDF-format

Ophavsretten tilhører Gadejuristen.
Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur