2193055838_8baea598d5.jpg

Donald MacPherson fra Vancouver besøger Gadejuristen

Donald MacPherson, tidligere embedsmand i Vancouver Kommune og manden bag 4-søjle-narkotikapolitikken, fixerummet Insite med meget mere, besøger i disse dage Gadejuristen. I et samarbejde mellem Gadejuristen og Dugnad Vesterbro, www.dugnad.dk, holder Donald MacPherson i dag et oplæg med efterfølgende debat.

Det foregår i PH-caféen på Vesterbro fra kl. 15-17. Se invitationen HER. (16-12-09)

paragraf-tegn.gif

Gadejuristen afgiver høringssvar til lovforslag L 169

Gadejuristen afgav høringssvar til lovforslag L 169 om ændring af retssikkerhedsloven og serviceloven. Gadejuristen understreger i høringssvaret, at ændringen vil gøre forholdene væsentligt dårligere for de berørte borgere, der for fremtiden vil skulle henvende sig til to forskellige kommuner afhængig af, efter hvilken lov der søges hjælp.

prohibitionrepealposter.jpg

Gadejuristen lancerer ny hjemmeside

En kæmpe tak til Liquid Minds (www.liquidminds.dk) for donation af grafikken og en ligeså stor tak til de frivillige, der har knoklet aftener, nætter og weekends med den nye hjemmeside.

odd-fellow.jpg

Støtte fra ungdomsafdelingen af Odd Fellow i Odense til Gadejuristen

Gadejuristen blev i aften overrakt en check på kr. 4.000 kr. af Odd Fellow, ungdomsafdelingen i Odense, samt termokander til brug for servering af kaffe mv. på gader og stræder rundt omkring. Vi siger mange tak for denne anerkendelse og modtagelse af vores nyligt etablerede udgående arbejde også i Odenses gader

strik.jpg

Julehilsen fra De Sønderjyske Spinde- og Strikkepiger

De Sønderjyske Spinde- og Strikkepiger har igen i år foræret håndspundne og -strikkede pulsvarmere til Gadefolket. De skal straks med i Gaden og gjorde stor både gavn og lykke. Mange tusind tak til De Sønderjyske Spinde- og Strikkepiger.

De alvorlige sociale problemer hos og blandt Gadefolket på Vesterbro i København er hele Danmarks problem. Over halvdelen af de nødstedte, hjemløse, stofafhængige mennesker her i bydelen, er ikke egentlige københavnere, men kommer fra landets øvrige kommuner, hvor mange af dem åbenlyst ikke har fået den hjælp og støtte som de har brug for og i mange tilfælde også retskrav på.

plenary_liese.jpg

Gadejuristen holder oplæg på DPA-konferencen, Albuquerque, New Mexico

Gadejuristen inviteret til at bidrage med to oplæg på DPA-konferencen (Drug Policy Alliance Network, www.drugpolicy.org) i Albuquerque, New Mexico; et oplæg ved Liese Recke under overskriften ”Reflections on Drug Treatment” i et panel med deltagelse af også Robert Newman, Alan G. Marlatt og William R. Miller, samt et oplæg ved Nanna W. Gotfredsen i panelet ”What’s Going On In Europe?”

140331 Antik sprøjte sort hvid.jpg

Retskrav på adgang til sterilt injektionsudstyr

Let adgang for stofbrugere til sterilt injektionsudstyr er afgørende i smitteforebyggende øjemed. Størstedelen af IV-stofbrugerne er smittet med Hepatitis C og smitte med HIV er ligeledes en risikofaktor for denne gruppe.
 
I Gadejuristen er vi ikke, og mener ikke at have grund til at være, nær så optimistiske vedrørende danske stofbrugeres adgang til smitteforebyggende sterilt injektionsudstyr som Kommunernes Landsforening, der netop har foretaget en mindre undersøgelse blandt et udsnit af landets kommuner.
 

0.jpg

Workshop med Ethan Nadelmann og danske og norske eksperter

4. september 2009. I anledning af at vi på mandag d. 7. september har eksisteret i 10 år, afholdt Gadejuristen i dag en workshop med Ethan Nadelmann, leder af Drug Policy Alliance Network, (www.drugpolicy.org) med oplæg af økonomen Niels Westy, chefjuristen i CEPOS Jacob Mchangama, samt oplæg ved repræsentanter fra www.psychedelia.dk og med deltagelse af en række eksperter, forskere mv. fra Danmark og Norge.

gj_bali.jpg

Gadejuristen fortæller om ”street lawyering” på ICAAP-konferencen på Bali

12. august 2009. I dag holdt Gadejuristen oplæg om ”street lawyering” på ICAAP-konferencen på Bali, Indonesien.

ImageHandler.ashx_.gif

Støtte fra Indenrigs- og Socialministeriet til Gadejuristens forældrearbejde

17. juni 2009. I dag fik vi svar på vores ansøgning til Tips & Lotto puljen under Indenrigs- og Socialministeriet om fortsat at støtte vores særlige indsats for forældre med stoferfaring. Vi er meget glade og taknemlige for, at vi kan fortsætte dette vigtige arbejde i forhold til en hårdt ramt gruppe af forældre, hvis børn i en del tilfælde er anbragte.
 

International narkotikakommission i Danmark

UNGASS 2016: Forberedelserne til det store FN-topmøde i 2016 om narkotika førte i denne uge til fint besøg i Danmark.
 

Skybrudssagen vundet i dag

I dag har gadens folk vundet en vigtig og principiel sag over Københavns Politi.
 

Donation fra Smukfonden til Gadejuristen

Det er med stor glæde, at vi netop har modtaget en flot donation fra Smukfonden.

160113 Smukfonden logo Tak for donation på 20000.jpg
l,mn

Ønsker du at involvere dig i frivilligt arbejde, donere tid eller støtte, har du spørgsmåll til os, eller kunne vi eventuelt bidrage med noget information, så tag endelig kontakt til os

Besøgs- og postadresse:
Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C. (med Vesterbro på det modsatte fortov)

Tlf. +45 33 31 00 75 
Fax +45 33 31 00 78
kontakt(at)gadejuristen.dk
CVR: 25048482

Hovedadresse:
Gadejuristen Gasværksvej 6A, 1. 1656 København V.

Bestyrelsens sammensætning:

Jørgen Kjær, København
Kristian Andenæs, Oslo
Liese Recke, København/Vestfold
Peter Ege, Charlottenlund
Anja Bloch, København
Marianne Schouw, København
Jesper Vad Kristensen, Aarhus

Gadejuristen, stiftet i 1999, er en privat organisation, der yder udgående retshjælp og andre ydelser til og for udsatte mennesker.

Gadejuristens vedtægter i PDF-format

Ophavsretten tilhører Gadejuristen.
Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur